Cégünk 1991. Július 1-jén alakultunk a Pécsi Fuvarozó és Szolgáltató Vállalat (ÉPFU) – a korábbi állami vállalat – tevékenysége egy részének átvételével.

Cégtörténet

2016

Holdingstruktúra

Az idők során kialakult cégcsoporton belüli kereszttulajdonlások megszüntetése céljából megkezdődött egy átlátható és hatékony holdingstruktúra létrehozása. Ennek során az egyes üzleti tevékenységeket különálló leányvállalatokba szervezzük, melyeket tulajdonosként egy vagyonkezelői és befektetési feladatokat ellátó holdingvállalat, a NEOGROUP Kft. felügyel a jövőben.

2015

Szétválás

Cégcsoportunk tulajdonosi szerkezete jelentős változásokon ment keresztül, mivel a két egykori alapító tulajdonos magánszemély útjai egy gondosan előkészített cégjogi folyamat eredményeként szétváltak egymástól. A szétválás révén a következő főbb társaságok maradtak cégcsoportunk tagjai: NEOLIT Kft., NEOLIT ÉPÍTŐ Kft., NEOLIT TRANS Kft., NEOLIT SPED Kft., RENAX-CAMION Kft., RENAX-Sales Kft., KŐ-SZÉN Kft., ÉPFU-Ügyvitel Kft., HELESTÓ Kft., Hotel Aranyhajó Kft., stb.

2014

Új irodaház

Társaságunk az év végével régi telephelyéről egy teljeskörűen felújított új irodaházba költözött, mely közvetlenül a Megyeri út 26. alatti utcafronton található. Az új irodaház emeletén kizárólag a cégcsoportunkhoz tartozó vállalkozások kaptak helyet, ezzel is megkönnyítve a különféle társcégeink közötti napi kommunikációt és adminisztrációt. Partnereink és ügyfeleink részére továbbra is ingyenes parkolás biztosított az irodaház belső udvarában.

2010

JD Edwards

Január 1.-vel bevezetésre került cégünknél az ORACLE JD Edwards integrált vállalatirányítási rendszer. Áprilisban – a már meglévő rendszerek megújítása mellett – megszereztük az MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001:2007) szabvány szerinti minősítést is. Szeptember 6-án megalapítottuk a NEOLIT ÉPÍTŐ Kft-t.

2008

Építő üzletág

2008 közepén új üzletágat alakítottunk ki cégünkön belül, mellyel célunk – a már addig is kismértékben meglévő – részvételünk növelése az építőipari beruházások kivitelezésében, elsősorban földmunka, út- és mélyépítési munkák elvégzésével, de akár komplex építőipari feladatok lebonyolításával is. Ebben az évben nyertük el a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által odaítélt Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjat.

2005-2007

Kő-Szén Kft., ISO14001:2005

2005-ben megvásároltuk a Kő-Szén Kft.-t, melynek jelentős bányászati eszközparkja és több évre visszatekintő bányaművelési tapasztalata van, továbbá a régióban egyedülálló bányászati jogokkal és egyéb engedélyekkel rendelkezik. 2007 áprilisában megszereztük az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti minősítést is.

2004

Himesházi bánya

Január 13-án vásároltunk egy felhagyott bányát Himesházán, melyből közlekedésépítési ásványi nyersanyag (gránit, agyag, homok) kitermelése lehetséges. Februárban minőségbiztosítási rendszerünket az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerint újítottuk meg.

2000-2002

Műszaki vizsgáztatás, Szerviz kiszervezése

2000 szeptemberében megkezdődött szervizünkben a tehergépjárművek kihelyezett műszaki vizsgáztatása és környezetvédelmi mérése, decemberben megszereztük az MSZ EN ISO 9002:1996 szabvány szerinti minősítést. 2002. közepén profiltisztítás keretében kiszervezésre került a korábbi tehergépjármű-szerviz tevékenységünk, melynek teljeskörű ellátását a RENAX-CAMION Kft. vette át.

1996-1999

Vasasi rekultiváció, egyesülés, új irodaház, Renax

1996-tól a Pécsi Erőmű Rt. Vasasi Kőszénbánya Külfejtésében bánya rekultivációs munkálatokat végeztünk. 1997-ben cégünk egyesült négy, többségi tulajdonában lévő társasággal, így törzstőkéje elérte jelenlegi nagyságát. 1998-ban épül meg új irodaházunk telephelyünk bolygó utcai bejárata mellett. A Renault márkaképviseletére új társaság alakult 1999-ben, Renax-Camion Kft. néven.

1992-1995

Szétválás, MAN, MÉV rekultiváció

1992-ben Neolit Kft. tevékenységei közül a homokbánya kivált - Quartz Kft. néven. A következő évben elindítjuk MAN márkaszervizünket, valamint egyesül a Neolit Kft. és az ÉPFU-SZER Kft. 1995-ben beindultak a Mecseki Ércbányászati Vállalat (MÉV) rekultivációs munkálatai.

1991

Megalakulás

Július 1-jén alakultunk a Pécsi Fuvarozó és Szolgáltató Vállalat (ÉPFU) – a korábbi állami vállalat – tevékenysége egy részének átvételével. Kezdetben cégünk homokbánya műveléssel, nemzetközi fuvarozással és szállítmányozással, illetve a Duna-Dráva Cement- és Mészművek Kft. beremendi gyárába történő teljes alapanyag be- és kiszállítással foglalkozott.

Stratégiai partnereink